I en ny discovery+-dokumentarserie anmelder op mod 60 unge kvinder og piger en 29-årig mand for en række grove forbrydelser.

I ‘De perfekte ofre: F**k ikke med piger’ står flere af de påståede ofre frem og fortæller deres version af, hvordan den 29-årige mand ifølge dem har begået adskillige grove krænkelser over en periode på mere end 15 år. Programmet har bidraget til, at Københavns Politi har anholdt den 29-årige mand og blandt andet sigtet ham for voldtægt, blufærdighedskrænkelse og ulovlig tvang.

Da det gik op for Diana Rasmussen, at den 29-årige mand havde kontaktet en af hendes teenagedøtre i november 2020, satte hun sig for at stoppe ham. I den nye krimidokumentarserie, ‘De perfekte ofre: F**k ikke med piger’, følger man den 39-årige mors kamp for at rejse en sag mod manden. Undervejs stifter hun en Facebook-gruppe, der i dag har over 200 medlemmer. Her kan mange berette, at de er blevet udsat for krænkelser af den 29-årige.

Han har angiveligt stalket, truet, udsat flere for vold og i værste tilfælde begået seksuelle overgreb. F.eks. fortæller en af de påståede ofre om sit tre dage lange mareridtsagtige møde med den sigtede mand.

”Jeg er bundet. Jeg hænger fra en hems, og så bliver jeg voldtaget. Han vidste godt, at jeg var 14 år,” siger Cille, der medvirker i dokumentarserien.

Kvinderne har allieret sig med to bistandsadvokater, og deres arbejde har medført, at den 29-årige mand er blevet anholdt af Københavns Politi og sigtet for flere overtrædelser af straffeloven heriblandt voldtægt, blufærdighedskrænkelse og ulovlig tvang.

“Det er en lavine. Der kommer den ene sag efter den anden med det samme mønster. Når man taler med en pige, så kender de også en pige, og det bliver bare ved. Udfordringen er blandt andet, at flere af pigerne mangler beviser,” siger advokat Tobias Grotkjær Elmstrøm og fortsætter:

”Flere af sagerne er forældede, da han tilsyneladende har været på spil i mange år. Men pigernes forklaringer underbygger hinanden, og derfor er det vigtigt, at politiet ser på sagerne som en samlet sag. Så ved også at bruge de sager, der er forældede, kan vi beskrive et handlingsmønster og dermed tegne et billede af, hvem han er. Pigerne står stærkere, hvis de kan anmelde samlet, og politiet behandler anmeldelserne som en samlet sag – og det vil jeg gøre alt for, at politiet kommer til i den her sag.”

Den 29-årige er tidligere idømt tre måneders fængsel for anden kønslig omgang end samleje med en 12-årig pige. Dommen har dog tilsyneladende ikke stoppet ham, og i dokumentarserien kommer det frem, hvordan han stadig jager sine ofre – hovedsageligt på de sociale medier.

’De perfekte ofre: F**k ikke med piger’ følger pigernes kamp for retfærdighed på helt tæt hold.

BBC Studios Nordic Productions A/S
BBC Studios Nordic Productions A/S